Siirry kohtaan Sisältö

Saa vastaus ainesosia koskeviin kysymyksiisi

Meiltä kysytään usein tuotteissamme käytetyistä ainesosista. Onhan luonnollista huolehtia siitä, mitä tuotteita käyttää kotonaan ja oman kehonsa hoitoon.

Haluamme kertoa sinulle, miksi käytämme tiettyjä ainesosia, miten ne toimivat ja ovatko ne turvallisia.

A person using a deodorant

Alumiinisuolat

Alumiinisuoloja on käytetty jo puolen vuosisadan ajan antiperspiranttien aktiivisena ainesosana hikoilun ja siihen liittyvän hajun ehkäisemiseen.

Unilever employees in a laboratory

Epäpuhtauksien hallinta

Joissakin tuotteissa saattaa esiintyä pieniä määriä epäpuhtauksia (jäämiä tai kontaminantteja), koska niitä esiintyy luonnostaan raaka-aineessa tai koska niitä voi tulla tuotteisiin valmistuksen aikana.

Children brushing their teeth

Fluoridi

Vahvat, terveet hampaat ja ikenet ovat ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Harjaamalla hampaat säännöllisesti fluorihammastahnalla voi ehkäistä hampaiden reikiintymistä ja parantaa suuhygieniaa.

A person washing their hair

Formaldehydin vapauttajat

Formaldehydin vapauttajia käytetään yleisesti henkilökohtaisen hygienian tuotteissa turvallisina ja tehokkaina säilöntäaineina. Ne vapauttavat pieniä määriä formaldehydiä koko tuotteen varastointiajan, jotta tuote ei pilaannu.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Hajusteet

Monet haluavat käyttää hajusteita. Käytämme niiden valmistuksessa laadukkaita ainesosia, jotka täyttävät Kansainvälisen hajusteliiton (IFRA) asettamat maailmanlaajuiset standardit.

A person washing their hands with soap

Metyyli-isotiatsolinoni (MI)

Käytämme säilöntäaineita varmistaaksemme valikoimaamme kuuluvien kodinhoitotuotteiden ja henkilökohtaisten hoitotuotteiden säilyvyyden. Ilman niitä bakteerit, hiiva ja home voisivat pilata ne.


A mother and baby

Vaseliini

Vaseliini (petrolatum) on yleinen kosmetiikkatuotteissa ja henkilökohtaisissa hoitotuotteissa käytetty raaka-aine. Vaseliini poikkeaa kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta monista muista voiteista.

Plastic scrub beads

Hiovat muovirakeet

Lopetimme hiovien muovirakeiden käytön tuotteissamme vuonna 2014, kun heräsi huoli mikromuovien kertymisestä meriin ja järviin.

Ruke koje utrljavaju kremu

Säilöntäaineet

Nimensä mukaisesti säilöntäaineet auttavat säilyttämään tuotteet hyvinä. Käytämme säilöntäaineita tuotteissamme estääksemme bakteerien, hiivan ja homeen kasvua. Ilman säilöntäaineita tuotteemme voisivat alkaa haista epämiellyttäviltä, vaihtaa väriä tai homehtua.

A person wiping their face

Parabeenit

Parabeeneihin kuuluvia ainesosia käytetään säilöntäaineina henkilökohtaisissa hoitotuotteissa. Sanalla ”parabeeni” viitataan moniin hieman erilaisiin parabeenien muotoihin, joista osaa tavataan sellaisenaan luonnossa.

A mother with a child

Fenoksietanoli

Fenoksietanoli on kirkasta, väritöntä nestettä, jossa on heikko ruusun tuoksu. Fenoksietanolia esiintyy myös luonnossa, mutta useimmiten se on synteettisesti tuotettua. Se on yksi yleisimmistä ihonhoitotuotteissa käytetyistä säilöntäaineista.

A person washing their hair

Silikonit

Monet ominaisuuksista, joista ihmiset sanovat erityisesti pitävänsä hoitotuotteissa, muun muassa hiusten hoitoaineiden vaikutuksesta syntyvä silkinpehmeä pinta ja roll-on-deodoranttien tasainen liuku, saadaan aikaan silikonien avulla.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypokloriitti

Natriumhypokloriittia käytetään kodinhoitotuotteissamme, sillä se on tehokas ja nopeasti vaikuttava desinfiointiaine, jolla voidaan torjua monia pieneliöitä, kuten bakteereita ja viruksia.

A child showing soap on his hands

Triklosaani ja triklokarbaani

Antibakteeristen ainesosien käyttö hammastahnoissa, suuvesissä, saippuoissa, deodoranteissa ja puhdistustuotteissa auttaa pitämään itsemme ja kotimme puhtaina.

Small pile of white powder

Titaanidioksidi

Titaanidioksidi on valkoista jauhetta, joka on uutettu mineraaleista. Joskus sitä kutsutaan TiO2:ksi, titaanivalkoiseksi tai CI 77891:ksi, ja sitä on käytetty useiden vuosien ajan erilaisissa tuotteissa, mukaan lukien lääkkeet ja kosmetiikka.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talkki

Talkki on luonnossa esiintyvä mineraali, jota käytetään sellaisenaan talkkijauheena sekä ainesosana useissa kosmetiikkatuotteissa ja henkilökohtaisissa hoitotuotteissa.

Takaisin alkuun