Siirry kohtaan Sisältö

Formaldehydin vapauttajat

Käytämme säilöntäaineita varmistaaksemme valikoimaamme kuuluvien kodinhoitotuotteiden ja ihonhoitotuotteiden säilyvyyden. Ilman niitä bakteerit, hiiva ja home voisivat pilata tuotteet. Valitsemme säilöntäaineet huolella ja varmistamme, että ne ovat sekä tehokkaita että turvallisia käyttää.

A person washing their hair

Emme käytä tuotteissamme säilöntäaineena formaldehydiä emmekä raaka-aineita, joiden säilömiseen on käytetty formaldehydiä. Käytämme kuitenkin joissakin kodinhoitotuotteissa ja henkilökohtaisissa hoitotuotteissa niin sanottuja formaldehydin vapauttajia, esimerkiksi dimetyyli-dimetyylihydantoiinia (DMDMH). Formaldehydin vapauttajat nimensä mukaisesti vapauttavat pieniä määriä formaldehydiä koko tuotteen varastointiajan, mikä suojaa tuotetta pilaantumiselta. Näitä kemikaaleja käytettäessä tuotteen formaldehydipitoisuus pysyy kuitenkin sallituissa rajoissa. Emme käytä formaldehydin vapauttajia vauvoille tarkoitetuissa hoitotuotteissamme.

Vastauksia asiakkaidemme kysymyksiin

Mikä on formaldehydin vapauttaja?

Formaldehydin vapauttajia käytetään hyvin yleisesti ihonhoitotuotteissa turvallisina ja tehokkaina säilöntäaineina. Ne vapauttavat pieniä määriä formaldehydiä koko tuotteen varastointiajan. Hitaan ja rajallisen vapautumisen ansiosta tuotteet eivät pilaannu, ja niiden formaldehydipitoisuus pysyy hyvin alhaisena. Tyypillisiä tuotteissamme käytettyjä formaldehydin vapauttajia ovat DMDMH, imidatsolidinyyliurea, diatsolidinyyliurea ja natriumhydroksimetyyliglysinaatti.

Ovatko formaldehydin vapauttajat turvallisia?

Sääntelyviranomaiset ja tutkijat ympäri maailman ovat todenneet, että kodinhoitotuotteissa ja ihonhoitotuotteissa käytettyjen formaldehydin vapauttajien pitoisuudet ovat turvallisia. Sekä riippumaton Yhdysvalloissa toimiva, kosmetiikassa käytettyjä aineita arvioiva asiantuntijapaneeli että Euroopan komission kuluttajien turvallisuutta käsittelevä tiedekomitea (SCCS) ovat todenneet, että formaldehydin vapauttajien käyttö kosmetiikkatuotteissa on turvallista. Kuten kaikkien muidenkin kodinhoitotuotteissamme ja ihonhoitotuotteissamme käytettävien ainesosien osalta, seuraamme jatkuvasti tieteellisen tutkimuksen ja alan sääntelyn kehittymistä. Jos uutta tietoa tulee saataville, arvioimme myös sitä. Jos uusi tieto antaa aihetta muuttaa aiempaa riskiarviotamme, ryhdymme aina toimiin.

Ovatko formaldehydin vapauttajat turvallisia lapsille?

Sääntelyviranomaiset ja tutkijat ympäri maailman ovat todenneet, että kodinhoitotuotteissa ja ihonhoitotuotteissa käytettyjen formaldehydin vapauttajien pitoisuudet ovat turvallisia niin aikuisille kuin lapsille. Seuraamme jatkuvasti tieteellisen tutkimuksen ja alan sääntelyn kehittymistä, jotta voimme varmistaa, että meillä on aina viimeisimmät tiedot käyttämiemme ainesosien turvallisuudesta. Vaikka formaldehydin vapauttajien käyttö olisi turvallista, emme käytä niitä vauvoille tarkoitetuissa hoitotuotteissamme.

”FORMALDEHYDIN VAPAUTTAJIEN KÄYTTÖÄ KOSMETIIKKATUOTTEISSA VOIDAAN TURVALLISESTI JATKAA NIILLÄ PITOISUUKSILLA, JOTKA KUNKIN KOSMEETTISEN AINESOSAN YKSILÖLLISESSÄ TURVALLISUUSARVIOINNISSA ON TODETTU TURVALLISIKSI.”

International Journal of Toxicology (yhdysvaltalaisen toksikologian tutkimukseen keskittyvän järjestön, American College of Toxicologyn, virallinen julkaisu)
Takaisin alkuun