Siirry kohtaan Sisältö

Talkki

Talkki on luonnossa esiintyvä mineraali, jota käytetään sellaisenaan talkkijauheena sekä ainesosana useissa kosmetiikkatuotteissa ja henkilökohtaisissa hoitotuotteissa.

Talkkijauhetta alettiin ensi kerran käyttää 1890-luvulla vauvojen hoidossa. Nyt talkkijauhetta käytetään useissa kosmetiikkatuotteissa ympäri maailman, ja siitä on useita hyötyjä. Jauhe toimii hyvin vartalon iholla, koska se imee kosteutta erittäin hyvin. Puutereissa se täyttää pienet kuopat ihon pinnalla ja tekee ihosta pehmeän sekä tasaisen tuntuisen. Lisäksi se luo erinomaisen pohjan värilliselle kosmetiikalle, esimerkiksi luomivärille ja poskipunalle.

Unilever käyttää vain kosmetiikkalaatuista talkkia. Talkkia on saatavilla monina eri laatuina, jotka on luokiteltu talkin puhtauden mukaan. Kaikkein puhtain luokka on kosmetiikkalaatuinen talkki, joka vastaa tiukimpia laatu- ja turvallisuusvaatimuksia. Kosmetiikkalaatuinen talkki valmistetaan jauhamalla louhittua talkkia, joka on valikoitu sen talkkiesiintymien korkean laadun ja puhtauden perusteella. Käytämme kosmetiikkalaatuista talkkia joissakin kosmetiikkatuotteissamme ja henkilökohtaisissa hoitotuotteissamme, kuten ihonhoitotuotteissa ja deodoranteissa.

Kun talkkia on jossain tuotteessamme, se on merkitty tuote-etiketin ainesosaluetteloon.

Vastauksia asiakkaidemme kysymyksiin

Onko kosmetiikkalaatuista talkkia sisältäviä tuotteita turvallista käyttää?

Kyllä. Kosmetiikkalaatuisen talkin turvallisuus on vahvistettu eri puolilla maailmaa kymmenien vuosien tutkimukseen perustuen. Se on varmistettu muun muassa Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston ja kuluttajien turvallisuutta käsittelevän Euroopan komission tiedekomitean tutkimuksissa. Noudatamme asianmukaisia lakeja ja säännöksiä, minkä lisäksi teemme omia turvallisuusarviointejamme ja seuraamme uusia tieteellisiä tutkimustuloksia.

Kuulin, että talkissa voisi olla asbestia. Pitääkö tämä paikkansa?

Unileverin käyttämässä kosmetiikkalaatuisessa talkissa ei ole asbestia. Käytämme vain kaikkein korkealaatuisinta ja puhtainta talkkia.

Aiheuttavatko tuotteenne syöpää?

Eivät. Emme toisi markkinoille tuotetta, jos epäilisimme, että se voi aiheuttaa syöpää. Suhtaudumme tuotteidemme turvallisuuteen hyvin perusteellisesti. Oma turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden varmistuskeskuksemme pitää meidät ajan tasalla uusista tieteellisistä tiedoista, jotka koskevat ainesosia, jotta voimme taata kuluttajaturvallisuuden.

Viime aikoina on keskusteltu siitä, voisiko talkki itsessään aiheuttaa syöpää, sillä joissakin havainnoivissa tutkimuksissa on osoitettu, että talkin käyttö genitaalialueella korreloi hieman suuremman munasarjasyöpäriskin kanssa. Muissa tutkimuksissa on kuitenkin osoitettu, ettei tätä yhteyttä ole. Tällaiset korrelaatiotapaukset eivät tarkoita, että talkki voisi aiheuttaa syöpää. Ei ole olemassa biologista selitystä sille, miten genitaalialueelle levitetty kosmetiikkalaatuinen talkki voisi johtaa munasarjasyövän tai minkä tahansa muun syövän kehittymiseen.

Olemme arvioineet kaiken todistusaineiston ja todenneet, että talkin käyttö on edelleen turvallista tuotteissamme.

Takaisin alkuun