Siirry kohtaan Sisältö

Natriumhypokloriitti

Tuotteemme auttavat ehkäisemään bakteerien muodostumista ja pitämään kodit ja työpaikat puhtaina ja raikkaina. Olemme käyttäneet natriumhypokloriittia kodinhoitotuotteissamme jo vuosikymmenien ajan, sillä se on tehokas ja nopeasti vaikuttava desinfiointiaine, jolla voidaan torjua monia pieneliöitä, kuten bakteereita ja viruksia.

A person cleaning their kitchen

Natriumhypokloriitti on useimpien kodin valkaisuaineinen aktiivinen ainesosa. Se torjuu bakteereja hyvin alhaisilla pitoisuuksilla ja poistaa tehokkaasti tahroja ja epämiellyttäviä hajuja. Monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että natriumhypokloriitti on turvallista, kun sitä käytetään tuotteen pakkausmerkinnöissä kuvatulla tavalla. Koska valkaisuaine hajoaa lähes kokonaan suolaksi ja vedeksi, sen voi turvallisesti laskea viemäriin.

Yleisimpiä kysymyksiä kuluttajiltamme

Miksi Unilever käyttää natriumhypokloriittia?

Käytämme natriumhypokloriittia, koska se on hyvin tehokas tapa tuhota monia haitallisia mikro-organismeja, kuten bakteereita, viruksia ja sieniä. Se tehoaa myös hyvin alhaisilla pitoisuuksilla, minkä vuoksi sitä käytetään yleisesti juomaveden puhdistamiseen ja uima-altaiden pitämiseen hygieenisinä.

Onko natriumhypokloriitti turvallista?

Kyllä, kun sitä käytetään tuotteen pakkausmerkinnöissä kuvatulla tavalla. Jos ainetta käytetään ohjeiden vastaisesti, natriumhypokloriitti voi aiheuttaa iho- ja silmä-ärsytystä, etenkin laimentamattomana. Tästä syystä on tärkeää, että valkaisuaineita varastoidaan ja käytetään huolellisesti. Pakkauksessa annettujen ohjeiden mukaisesti ihokontaktia tulee välttää, ja samoin tule varoa, ettei ainetta roisku silmiin. Lisäksi on tärkeää huomata, ettei ainetta saa sekoittaa ammoniakin, happojen eikä muiden pesuaineiden kanssa. Valkaisuaineen sekoittaminen muihin yleisiin puhdistustuotteisiin saattaa aiheuttaa vakavia vahinkoja.

Onko natriumhypokloriitti turvallista ympäristölle?

Kun natriumhypokloriittia käytetään, se hajoaa nopeasti suolaksi ja vedeksi. Monet yksityiskohtaiset tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että normaalissa kotitalouskäytössä natriumhypokloriitti on turvallista ympäristölle.

Mitkä Unileverin tuotteet sisältävät natriumhypokloriittia?

Jotkin kodin desinfiointiaineista, kuten Domestos, sisältävät natriumhypokloriittia.

Takaisin alkuun