Siirry kohtaan Sisältö

Titaanidioksidi on valkoista jauhetta, joka on uutettu mineraaleista. Joskus sitä kutsutaan TiO2:ksi, titaanivalkoiseksi tai CI 77891:ksi, ja sitä on käytetty useiden vuosien ajan erilaisissa tuotteissa, mukaan lukien lääkkeet ja kosmetiikka.

Vastaa kysymyksiisi

Missä muodoissa titaanidioksidia löytyy kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteissa?

Titaanidioksidia valmistetaan pigmentti- tai nanolaatuisena.

Pigmenttiluokan titaanidioksidilla on paljon suurempi hiukkaskoko kuin nanoc-laadulla. Sitä käytetään väriaineena valkaisuun ja valaisemaan tuotekoostumuksia. Nanolaatuista titaanidioksidia tuotetaan erittäin hienoina (nano)hiukkasina ja se on läpinäkyvää ja väritöntä. Sitä käytetään yleisesti aurinkovoiteissa suojaamaan ultraviolettisäteilyltä.

Onko titaanidioksidi turvallista?

Maailmanlaajuiset asiantuntijaelimet vastaavat, että titaanioksidin käyttö kosmeettisissa valmisteissa on turvallista, mukaan lukien Euroopan kuluttajaturvallisuutta käsittelevä tiedekomitea (SCCS) ja Yhdysvallat. Food and Drug Administration (FDA). Nanolaatuisen titaanidioksidin on arvioinut SCCS, ja Euroopan komissio on hyväksynyt sen käytettäväksi UV-suodattimena.

Kuten kaikki Unileverin tuotteet ja ainesosat, käyttämämme titaanidioksidi täyttää korkeimmat laatu- ja turvallisuusstandardit ja noudattaa kaikkia soveltuvia lakeja ja määräyksiä sekä omia turvallisuusstandardejamme. Tutkijamme jatkavat uusimpien tieteellisten löydösten tarkastelua ja ovat vakuuttuneita siitä, että tuotteissamme oleva titaanidioksidi on täysin turvallista.

Pitäisikö minun olla huolissaan hammastahnassani olevasta titaanidioksidista?

Ei, hammastahnojemme sisältämän titaanidioksidin ovat todenneet terveysasiantuntijat ympäri maailmaa turvalliseksi. Sitä käytetään hammastahnoissamme valkoisena väriaineena, ei-nanomuodossa eurooppalaisen lainsäädännön mukaisesti. Se on kosmetiikkaan hyväksytty väriaine ja noudatamme kaikkia soveltuvia säädöksiä.

Onko hammastahnaa ilman titaanidioksidia?

Useat hammastahnoistamme eivät sisällä titaanidioksidia, mukaan lukien jotkin Signal-tuotteemme (Signal Bio, Signal Nature Element, Signal White System, Signal Kids (Baby & Junior), Signal White Now Detox, Signal Anti-Cvity), Love Beauty ja Planet ja Schmidts Naturals.

Onko muissa tuotteissasi titaanidioksidia?

Käytämme titaanidioksidia väriaineena joissakin kodin siivoustuotteissa, mm. pesuaine, astianpesukonetabletit ja wc-puhdistusaine.

Mistä tiedän, sisältääkö Unilever-tuote titaanidioksidia?

Titaanidioksidi on usein lueteltu kotisiivous-, kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden etiketin ainesosien luettelossa.

Kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteissa ainesosa on listattu väriindeksin 'CI 77891' mukaan. Kun aurinkovoiteissamme käytetään nanolaatuista titaanidioksidia, se mainitaan "Titaanidioksidina" ainesosaluettelossa.

Kotisiivoustuotteet osoittavat titaanidioksidin esiintymisen paikallisten määräysten mukaisesti, jotka voivat vaihdella maittain. Joissakin maissa titaanidioksidia ei ilmoiteta, jos sitä on vain pieni määrä. Muissa maissa titaanidioksidi on lueteltu ainesosaluettelon väriaineiden alla. Euroopassa kaikkien kodinsiivoustuotteiden ainesosien on oltava saatavilla niihin liittyvän verkkosivuston kautta. Löydät tuoteainesivumme siirtymällä kohtaan "Tuotteidemme ainesosat".